Pohja
4dl cup all-purpose flour
1.8 cup dark unsweetened cocoa powder
1 teaspoon baking powder
2 teaspoon baking soda
4dl granulated sugar
1 teaspoon salt
2.5dl buttermilk see Notes for DIY:
To make your own buttermilk for this recipe, measure 1 tablespoon lemon juice or white vinegar into a measuring glass or one cup measuring cup. Add enough milk to equal one cup. Give it a stir and let sit 5-10 minutes. The milk will curdle so you know it’s ready.
1.25dl Vegetable oil
2 eggs at room temperature
2 teaspoon vanilla extract
1.8 cup boiling water
Sekoita kuivat aineet ja märät aineet paitsi kiehuva vesi.
Sekoita märät aineet ja kuivat aineet sekaisin ja lisää kiehuva vesi. Taikina jää löysäksi, paista 175C 30-40min
Täyte
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponea
n.2 rkl vaniljasokeria
n.2 rkl tomusokeria
225 g Oreokeksejä
Murskaa keksit, vatkaa kerma, sekoita ja laita kakun väliiin
Kuorrute:
170G tumma suklaata
4dl kermaa
Keihuta kerma, lisää suklaa ja sekoita
Päälle mansikkaa, mustaherukkaa, vadelmia ja mustikoita
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.