kakku.jpg

Pohja

4dl cup all-purpose flour

1.8 cup dark unsweetened cocoa powder

1 teaspoon baking powder

2 teaspoon baking soda

4dl granulated sugar

1 teaspoon salt

2.5dl  buttermilk see Notes for DIY:

To make your own buttermilk for this recipe, measure 1 tablespoon lemon juice or white vinegar into a measuring glass or one cup measuring cup.  Add enough milk to equal one cup.  Give it a stir and let sit 5-10 minutes.  The milk will curdle so you know it’s ready.

1.25dl Vegetable oil

2 eggs at room temperature

2 teaspoon vanilla extract

1.8 cup boiling water

 

Sekoita kuivat aineet ja märät aineet paitsi kiehuva vesi.

 

Sekoita märät aineet ja kuivat aineet sekaisin ja lisää kiehuva vesi. Taikina jää löysäksi, paista 175C 30-40min

 

Täyte

4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarponea

n.2 rkl vaniljasokeria

n.2 rkl tomusokeria

225 g Oreokeksejä

 

Murskaa keksit, vatkaa kerma, sekoita ja laita kakun väliiin

 

Kuorrute:

170G tumma suklaata

4dl kermaa

Keihuta kerma, lisää suklaa ja sekoita

 

Päälle mansikkaa, mustaherukkaa, vadelmia ja mustikoita