Taikina:
100 g tummaa suklaata
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa


sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan

Sekoita sulatettu suklaa maitoon ja lisää taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.

Mansikka täyte
250 g paseerattua mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa
½ prk tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria


Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte pohjan päälle.

Suklaa täyte

2 ½ dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g suklaata
Sokeria maun mukaan